


Otizm doğuştan gelen yada yaşamın ilk yıllarda çıkan Nöro-Gelişimsel bozukluk olarak tanımlanmaktadır.Ülkemizde Otizmin yaygınlık oranına ilişkin bir araştırma olmamasına rağmen Dünyada her doğan 88 çocuktan 1 inde otizm belirtisi olduğu bilinmektedir. Ülkemizde Otizm tanısı çocuk ruh hastalıkları uzmanı ve çocuk nörologları tarafından konulmaktadır.
Eğitimin planlanması ve koordinasyonu ise Rehberlik ve Araştırma Merkezleri bünyesinde oluşturulan Özel eğitim Değerlendirme Kurullarınca yapılmaktadır.
2013-2014 yılı Haziran ayı dönemi Ramlarda otizm tanısı ile diğer birey sayısı 16390 dır. Otizmli olan bireylerden yetersizliği olmayanlar akranlarıyla aynı okullarda kaynaştırma yoluyla eğitim almaları esastır.
Kaynaştırma eğitimi alamayacaklar için ise Özel Eğitim Uygulama Merkezleri ve Özel eğitim İş Uygulama Merkezlerinde eğitim alırlar.
Otizmli olan çocuklarımız devam ettiği okullar ile özel eğitim sınıflarına erişim için sağlanan imkanları sıralamak gerekirse,
Otizmle mücadele ile sayısal verileri söylememiz gerekirse;


Yeni eğitim sisteminin ele alındığı çalıştay sona erdi


MAKİNE SEKTÖR ZİRVESİ


Demokrasi Kuşağı Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi.


Hayrat Vakfı İle İmzalanan Protokol Kapsamında Açılan Osmanlıca Kursları


KEP Lansmanı Ankarada Yapıldı


TRT Türk Kanalında yayınlanan “Bakış Açısı” programının bu bölümünün konuğu Washington Büyükelçiliği Eğitim Müşaviri Salih ÇELİK oldu.


IPA 2007-2013 Değerlendirme Toplantısı


12 Mart İstiklal Marşının Kabulü


Rusya Federasyonu Çeçenistan Özerk Cumhuriyeti Ziyareti


Kamu İdari Kurulu


Atatürk Ortaokulu Ziyareti Kırşehir


Protokol Eğitimi


8 Mart Dünya Kadınlar Gününüz kutlu olsun.


10. İstatistik konseyi toplantısı


E-Konferans | Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş

