KEP Lansmanı Ankarada Yapıldı

GW3A8957Custom

KEP LANSMANI ANKARA’DA YAPILDI, PROJENİN DETAYLARINI SN. SALİH ÇELİK ANLATTI

Milli Eğitim Bakanı Dinçer, Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Artırılması Projesi\’nin tanıtım toplantısında yaptığı konuşmasına, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü\’nde, bugünün anlam ve önemiyle örtüşen projeyi başlatmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü\’nü en içten dilekleriyle kutladı. Projenin detaylarını Müsteşar Yardımcısı Sn. Salih Çelik özetledi:  Projenin bütçesinin 16 milyon avro olduğunu belirten Çelik, projenin özel hedefleri arasında \’\’İlk ve orta öğretim düzeyinde okullulaşma oranını arttırmak, okul terk oranını düşürmek, iş gücünün mesleki beceri ve yeterliliklerini arttırmak ve ailelerin eğitimin önemi konusunda bilinçlenmelerini sağlamak\’\’ olduğunu kaydetti. Çelik, projenin hedef grupları arasında öğrencilerin, özellikle ilk ve orta öğretim düzeyindeki kız çocuklarının, okulu terk etmiş veya terk etme riski olanların, eğitime erişimi kültürel, maddi veya ailevi nedenlerle engellenenlerin, özellikle psikolojik rehberlik ve danışmanlıktan sorumlu öğretmenlerle ilgili paydaşların bulunduğu bilgisini verdi. Proje kapsamında, kızların orta öğretime kayıt oranının yüzde 50\’nin altında ya da meslek liselerinde ekipman alt yapıları yetersiz illerin pilot olarak seçildiğini ifade eden Sn. Salih Çelik, \’\’İlk etapta bu 16 ilimizde kızlarınokuldan ayrılma ve okula gitmeme nedenlerinin araştırılması, tedbirlerin alınması, terk oranının azaltılması ve okullulaşma oranının izlenmesine yönelik detaylı bir araştırma yapılacak\’\’ diye konuştu.Salih Çelik, \’\’Daha çok kızımızı okullulaştırmayı amaçlayan bu projemizin, atılacak adımlardan sadece birisi olduğunu, önümüzdeki dönemde yine AB fonlarından bütçelendirilmiş ikinci ve üçüncü projelerin de uygulamaya gireceğini memnuniyetle belirtmek isterim\’\’ diye konuştu.

– Gül, Erdoğan ve Dinçer\’den mesaj

Konuşmaların ardından, projenin tanıtıldığı ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Milli Eğitim Bakanı Dinçer\’in ayrı ayrı yer aldığı 3 spot film izletildi.

Televizyonlarda yayımlanacak bu spot filmlerde Cumhurbaşkanı Gül, \’\’Sevgili vatandaşlarım, çocuklarımız bizim en büyük servetimizdir. Bu serveti daha kuvvetli hale getirmek için onların eğitimine çok dikkat etmeliyiz ve çok iyi eğitim vermeliyiz. Özellikle de kız çocuklarımızın eğitimine daha fazla özen göstermeliyiz. İnanıyorum ki 2023 yılına geldiğimizde nüfusunun yüzde 100\’ü okuyan ve tamamı üreten bir nesile sahip olacağız\’\’ mesajını verdi.

Başbakan Erdoğan ise \’\’Kız çocuklarımız okusunlar.Eğitim hakkından mahrum kalmasınlar.Okuyup meslek sahibi olsunlar. Anne ve babalar kızlarıyla, kızlar da anne ve babalarıyla gurur duysunlar. Evlatlarımız kıymetimiz, okumaları geleceğimizdir\’\’ diye konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Dinçer de \’\’Değerli anneler, değerli babalar, Cumhuriyetimizin 100.yılında yüzde 100 okuyan ve üreten bir Türkiye hedefi için çocuklarımızı, özellikle kız çocuklarımızı okutalım. Unutmayın ülkemiz ancak kızların eğitim görmesi ve meslek sahibi olmasıyla kalkınabilir.Evlatlarımız kıymetimiz, okumaları geleceğimizdir\’\’ dedi.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın