10. İstatistik konseyi toplantısı

1Panorama

İstatistik Konseyi 10. Toplantısı “İdari Kayıtlar” konusuyla gerçekleştirildi. TÜİK Başkanlığında düzenlenen toplantıya, ilgili Bakanlık, kurum ve kuruluş temsilcileri ile Milli Eğitim Bakanlığını temsilen Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK katıldı.

 

 

“İdari Kayıtlar” temasının ele alındığı toplantıda, Türkiye İstatistik Sistemine ilişkin ilerlemeler ve sorunlar görüşüldü. Söz sırası Sayın Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik’e geldiğinde; “MEB olarak veri toplamayı çok öncelerden İlsis altyapısını kurarak başlatmıştık. Biz bu konuda ancak doğru veri ile doğru karar verileceğini düşünmekteyiz. Uluslararası alanda karşılaştırmalı göstergelerde veri değerlerini geliştirmek için 2012 yılında MEB olarak İstatistik kapasitesini güçlendirme projesini gerçekleştiren tüm uluslararası göstergelere hitap eden gösterge ve analizlere uyan bir sistem hazırladık.

 

Bunların yanı sıra farklı kaynakların eğitime yaptığı yatırımları tespit etmekte zorluk çekiliyordu. TÜBİTAK ile yapılan proje ile eğitim harcamalarını tespit etmeye gayret ettik. Bu çalışmaların yanında eğitimde kalma süresi gelişmiş ülkelerde insani gelişmişlik endeks değeri 11,1 iken ülkemizde 6,1 idi. Aldığımız tedbirlerden 12 yıllık zorunlu eğitim ile önümüzdeki yıllarda bu endeks değerinin 15’lere çıkacağını görmeyi umuyoruz. “ dedi

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın