Aileler, toplu kitap okuma şenliğinde buluştu

ANKARA – Ankara Maltepe ve Yeni Renk Dershaneleri, aileleri ‘kitap kurdu’ projesinin final programında buluşturdu. Altınpark’ta yapılan törende, aileler hem eğlendi hem de toplu olarak kitap okudu. 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrunisa Gül’ün himayesinde başlatılan ‘Türkiye Okuyor Kampanyası’ çerçevesinde dershanelerinde eğitim gören öğrencilerin ailelerine yönelik ‘kitap kurdu’ projesini başlatan Maltepe ve Yeni Renk Dershaneleri, bu kapsamda bin 950 aileye bir sene içinde 20 binin üzerinde kitap ve yaklaşık 6 milyon sayfa okuttu. 
Final programına katılan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, ailelerin bir kültürün oluşması için zaman ayırdığını belirterek, “Bu çalışmayı önemsiyoruz. Özel eğitimde çok büyük başarılara imza atan Maltepe ve Yeni Renk Dershaneleri kitap kurdu projesiyle de örnek bir çalışmaya imza attı.” dedi. Çelik, kitap okumanın birçok faydası olduğuna değinerek, “Maalesef televizyon ve internet nedeniyle dinimizin ‘oku’ emrine en az uyan toplum olduk. Ancak bu etkinliklerle inanıyorum ki, kitap okuma oranımız artacak.” şeklinde konuştu. 
Maltepe ve Yeni Renk Dershanesi Genel Müdürü Celil Kınacı da amaçlarının ailelere kitap okuma bilinci aşılamak olduğunu belirterek, “Kitap okuma bir aile meselesi. 46 şubemizin 11’inde pilot uygulamayla başladığımız kitap kurdu projesinde gelecek sene tüm şubelerimiz aktif hale gelecek. Bu sayıyı 10 bin aileye çıkaracağız.” dedi.
Konuşmaların ardından her şubeden kitap okumada birinci olan ailelere plaket ve ödül verildi. Daha sonra final programa katılan yaklaşık bin kişi 15 dakika boyunca kitap okudu. Final programına katılan aileler, daha önce kitap okuma alışkanlıklarının olmadığını, ancak dershane öğretmenleri aracılığıyla kitaba daha çok vakit ayırdıklarını belirtti.
Programda yazar-pedagog Ali Çankırılı söyleşi gerçekleştirirken, sanatçı Metin Haboğlu müzik dinletisi sundu.Ayrıca İstanbul’un fethinin 558.yıldönümü kapsamında mehteran gösterisi sunuldu. Programın sonunda ise ikindi çayı ve pikniği gerçekleştirildi.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın