Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması

GW3A8970

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde 3 Mayıs 2011’de başlatılan, %100 Okuyan ve Üreten Türkiye iddiasını gerçekleştirmeyi amaçlayan, Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Operasyonu’nun  Hibe Programı I (KEP) Kapanış Toplantısı 9-10 Haziran 2013 günleri Şanlıurfa’da yapıldı. Toplantı Projenin genel değerlendirmesini yapmak ve   KEP süresince kızların eğitimi konusunda katkı sunanlara teşekkür belgelerini, il ekiplerine Proje Döngü Yönetimi Sertifikalarını ve hediyelerinin sunulmak amacıyla düzenlendi.

Toplantıya, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Şanlıurfa Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik,  ilgili bakanlık yetkilileri, proje uzmanları, projelerin paydaşları, hibe faydalanıcılarının temsilcileri, gönüllüler, veliler ve kız çocukları ile birlikte 200 davetli katıldı.

9 Haziran günü Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç ve AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean Maurice Ripert’ın katılımcılara hoş geldiniz dedikleri akşam yemeğinde buluşuldu.

 

10 Haziran 2013’te MEB Mesleki Ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Doç. Dr. Ömer Açıkgöz’ün açış konuşmasının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği Koordinasyon Daire Başkanı Kamran Kuru,  Projenin bağlı olduğu Operasyonel Programın; MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de KEP’in genel değerlendirmesini yaptı.

Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkani Büyükelçi Jean Maurice Ripert Avrupa Birliği Projeleri içinde özellikle bu Projenin başarısından söz ederken    Şanlıurfa Belediye Başkani Eşref Fakibaba Şanlıurfa özelinde kızların eğitiminde bulunulan noktayı ve yerel yönetimin bakış açısını;  Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç de KEP ile ilin kazanımları ve yapılması gerekenleri konu etti.  

Sinan Bulakçıbaşı yönetiminde Muş Damla Sanat Ve Kültür Derneği tarafindan hazırlanan Kız Çocuklarının Okullulaşması Konulu Tiyatro Gösterisi  kızların eğitiminde genel yaklaşımı gözler önüne serdi.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Grup Başkanı Şennur Çetin ve   KEP Takım Lideri  Peter Gam bir anlamda KEP-2’ye bırakılacakların çerçevesini çizdiler.

KEP kapsaminda okullaştirilan çocuklari temsilen Muş Selcen Hatun Kız Meslek Lisesi 9.sınıf öğrencisi Esra Çetinkaya’nın konuşması kız çocuklarının sesi oldu.

Toplantı İl Millî Eğitim Müdürleri, İl Operasyon Koordinasyon Ekipleri, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Proje Ekibine teşekkürle sona erdi.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın