Kızların Eğitim Projesi Kapsamında Yapılan Toplantılar

GW3A8945Custom

KIZLARIN EĞİTİM PROJE KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN YÜRÜTME VE YÖNETİM KURULU TOPLANTILARININ TÜMÜNE SN. SALİH ÇELİK BAŞKANLIK YAPTI

YÜRÜTME KURULU

• 21 Kasım 2012’de, Ankara Başkent Öğretmenevi’nde yapılan üst düzey MEB Temsilcileri, ÇSGB Temsilcisi, ABTD Temsilcisi, 18 İl Millî Eğitim Müdürü, çeşitli kamu ve STK Temsilcileri, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi’nin katıldığı Yürütme Kurulu toplantısı, Projenin Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Proje faaliyetlerinin ilerlemeleri, sonraki faaliyetlerin planlaması ve Proje iş tanımında yapılacak değişiklilere ilişkin zeyilname süreci tartışıldı.

• 27 Temmuz 2012 tarihinde Ankara Akar Otel’de, üst düzey MEB Temsilcileri, MFİB Temsilcisi, ABTD Temsilcisi, ÇSGB Temsilcisi,  18 İl Millî Eğitim Müdürü, çeşitli kamu ve STK Temsilcileri, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi’nin katıldığı ilk Yürütme Kurulu toplantısı yapıldı. TDE tarafından faaliyetlerin ilerlemeleri ve planlamaları sunuldu. Projenin 24 ay gibi kısa bir süre kısıtı olması ile faaliyetlere yalnızca nicelik olarak değil, aynı zamanda nitelik ve kalite bakımında da dikkat edilmesi gerektiği vurgulandı. Proje adının Türkçe kısaltılmasının KEP “Kızların Eğitimi Projesi” olmasına karar verildi.

• 8 Mart 2012 tarihinde Ankara Rixos Hotel’de Yürütme Kurulu; üst düzey MEB Temsilcileri, ÇSGB Temsilcisi, 18 İl Millî Eğitim Müdürü, çeşitli kamu ve STK Temsilcileri, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi’nin katılımıyla toplandı. Toplantı, Projenin tanıtım toplantısı ile aynı gün ve Yönetim Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. TDE, güncel proje ilerlemelerini ve planlanan faaliyetlerin özetlerini sundu. Projenin diğer bileşenleri olan Tedarik ve Hibe Programları hakkındaki ilerlemeler konusunda da bilgi verildi. ÇSGB temsilcisi, Bakanlıklarının Sözleşme Makamı olarak akredite edildiğini ve kısa süre sonra Proje sorumluluğun MFİB’den ÇSGB’ye geçeceğini bildirdi. Bu toplantı, Bakanlığın yeni 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine ilişkin bilgi vermesine imkân tanıdı.

YÖNETİM KURULU

• 14 Şubat 2013’te Ankara City Hotel’de üst düzey MEB Temsilcileri, ÇSGB Temsilcisi,  ABTD Temsilcisi, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi’nin katıldığı toplantıda, proje faaliyetlerinin mevcut ilerlemeleri ve sonraki faaliyetlerin planlamaları katılımcılar ile paylaşıldı.

• 21 Kasım 2012 tarihinde Ankara Başkent Öğretmenevi’nde, üst düzey MEB Temsilcileri, ÇSGB Temsilcisi, ABTD Temsilcisi, 18 İl Millî Eğitim Müdürü, çeşitli kamu ve STK Temsilcileri, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi’nin yer aldığı Yönetim Kurulu toplantısı, Projenin Yürütme Kurulu üyelerinin katılımı ile yapıldı. Toplantıda Proje faaliyetlerinin ilerlemeleri, sonraki faaliyetlerin planlaması ve Proje iş tanımında yapılacak değişikliklere ilişkin zeyilname süreci tartışıldı.

• 14 Haziran 2012’de Ankara CK Farabi Otel’de yapılan üst düzey MEB Temsilcileri, ÇSGB Temsilcisi, ABTD Temsilcisi, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi katıldığı Yönetim Kurulu toplantısı, projenin ilerlemelerine ilişkin bilgilendirme ve iş tanımında yapılması önerilen değişiklikleri (zeyilname) sunma ve tartışma fırsatı tanıdı. Zeyilname ile ilgili hususlar ve faaliyetlerde önerilen değişiklikler tartışıldı.

• 8 Mart 2012’de Ankara Rixos Hotel’deki üst düzey MEB Temsilcileri,  ÇSGB Temsilcisi, 18 İl Millî Eğitim Müdürü, çeşitli kamu ve STK Temsilcileri, Consortium Temsilcileri ve Proje Ekibi’nin bulunduğu Yönetim Kurulu toplantısı, Projenin tanıtım toplantısı ile aynı gün ve Yürütme Kurulu üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. TDE, güncel proje ilerlemelerini ve planlanan faaliyetlerin özetlerini sundu. Projenin diğer bileşenleri olan Tedarik ve Hibe Programları hakkındaki ilerlemeler konusunda da bilgi verildi. ÇSGB temsilcisi, Bakanlıklarının Sözleşme Makamı olarak akredite edildiğini ve kısa süre sonra Proje sorumluluğunun MFİB’den ÇSGB’ye geçeceğini bildirdi. Bu toplantı, Bakanlığın yeni 12 yıllık zorunlu eğitim sistemine ilişkin bilgi vermesine imkân tanıdı.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın