Kızların Eğitim Projesi Açılışı

GW3A9198Custom (1)

KIZLARIN EĞİTİM PROJESİ (KEP) ULUSAL KONFERANSININ AÇILIŞINI SN. SALİH ÇELİK YAPTI

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde geçen sene başlatılan, %100 Okuyan ve Üreten Türkiye iddiasını gerçekleştirmeyi amaçlayan, Özellikle Kız Çocuklarının Okullulaşma Oranının Artırılması Operasyonu’nun Hibe Programı I (KEP) Ulusal Konferansı Şanlıurfa’da yapıldı.

 

19 Mart 2013 günü Hilton Garden Inn otelinde gerçekleştirilen konferans ile Hibe Program sonuçlarının ilgili taraflarla paylaşılması, kamuoyuna duyurularak yaygınlaştırılması ve bu sayede projenin, daha geniş ve kalıcı etki yaratması hedeflendi.

 

Konferansta, Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, Belediye Başkanı Eşref Fakıbaba, ilgili bakanlık yetkilileri, proje uzmanları, projelerin paydaşları, hibe faydalanıcılarının temsilcileri, gönüllüler, veliler ve kız çocukları ile birlikte 200 davetli yer aldı.

 

Ulusal Konferansta Proje (KEP) değerlendirilecek; 43 ildeki 89 hibe projenin kazanımları ve KEP’in somut çıktıları aktarılacak.  “Kızım benim kıymetim okuması servetim”  temalı konferansta, esas olarak kız çocuklarının eğitiminin önemi, kariyerlerinin planlanması uzmanlar tarafından anlatılırken, hibe projelerle okullulaşan kız çocukları söz alarak yaşadıklarını aktardılar.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın