Kaybedecek zaman yok. Zaman kaybetmek, kaybetmekle eşdeğer.

Yaz tatilinin ardından yaklaşık 17 milyon öğrenci, okula yeniden merhaba dedi. 950 bin öğrencisi bulunan Ankara’da ilk ders zilini Vali Alaaddin Yüksel çaldı. 

Yeni eğitim öğretim yılı bu sabah başladı. Ankara’da Pursaklar Satı Öztürk İlköğretim Okulu’nda düzenlenen törene, Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile çok sayıda öğrenci ve veli katıldı. 

Vali Yüksel, törende yaptığı konuşmada dünyada tüm ülkelerin bilgi toplumu yaratma gayreti içinde olduklarını belirterek, “Yeni eğitim sistemi ile yeni ders yılına başlıyoruz. Kaybedecek zaman yok.Zaman kaybetmek, kaybetmekle eşdeğer.Ne duracağız ne kafamızı geri çevireceğiz.Durmadan yürüyeceğiz ve dünya ile yarışmaya devam edeceğiz.” dedi. Yüksel, 2015 yılına kadar Ankara’da derslik sayısını 30 binin üzerine çıkartmayı, sınıf mevcutlarını da 30’lar ve altı seviyesine düşürmeyi amaçladıklarını söyledi. 

İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da Başkent’te 2 bin’den fazla okuldaki 27 bin derslikte, 55 bin öğretmen ve 950 bin öğrencinin yeni eğitim öğretim yılına merhaba dediklerini söyledi. Ankara’da sınıf mevcutlarının 30-35 civarında olduğunu kaydeden Aydoğan, “Okullarımızın yüzde 28’i ikili öğretim yapıyor. Hedefimiz her yıl bin 500 yeni derslik kazandırarak, üç yılda sınıf mevcutlarını 30’lara indirmek ve ikili öğretime son vermek.” diye konuştu. 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik de, bu eğitim öğretim yılında yapılmakta geç kalınmış bir sistemi hayata geçirdiklerini aktardı. Okula başlama yaşı ile ilgili tartışmalara da değinen Çelik, “Okula başlama yaşı sadece 3 ay önce çekilmiştir. Daha önce okula başlama yaşı Eylül itibariyle 69 aydı.Şimdi 66 ayını bitirenler okula başlayacak.Sadece üç ay öne çekildi.” şeklinde konuştu.Konuşmaların ardından Vali Alaaddin Yüksel, ilk ders zilini temsili olarak çaldı.Ardından sınıfları gezerek öğrenciler ile sohbet etti.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın