UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kapadokya’da toplanıyor

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu (UNESCO) Türkiye Milli Komisyonu (UTMK) 2011 yılı yönetim kurulu toplantısını 11-12 Eylül tarihleri arasında dünya kültür ve doğal miras alanlarına sahip Kapadokya’nın merkezi Nevşehir’de gerçekleştirecek. 
Dünya Kültür ve doğal miras alanları ve UNESCO, bu çalışmalardan ilkini 2007 yılında İstanbul’da, ikincisini 2008 yılında Safranbolu’da ve son olarak 2010 yılında da Denizli’de gerçekleştirdi. 
Göreme Milli Parkı ve Kapadokya doğal kültürel miras alanı ile ilgili yerinde incelemelerde yapacak UNESCO Türkiye Milli Komisyonu’nun Kapadokya bölgesindeki yönetim kurulu toplantısına UTMK Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Şükrü Haluk Akalın ,Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Çevre ve Orman Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Mahir Küçük, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile çeşitli üniversitelerden çok sayıda bilim adamı katılacak. 
Vali Abdurrahman Savaş, Belediye BaşkanıHasan Ünver ve Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç’ın da katılarak, komisyon çalışmalarına görüş ve düşünceleri ile katkı sağlayacakları toplantı süresince, komisyon üyeleri Göreme tarihi Milli Parkı ve Kapadokya kayalık yerleşimleri doğal ve kültürel miras alan incelemeleri de yaparak durum değerlendirmelerinde bulunacak. 
Belediye BaşkanıHasan Ünver komisyon üyelerine 11 Eylül akşamı bir yemek verecek.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın