Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK, 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir´i ziyaret etti

og
Müsteşar Yardımcısı Salih ÇELİK, 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir´i ziyaret etti

Millî Eğitim Bakanı Nabi Avcı ve üst düzey bürokratlar, 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla 81 ilden gelen öğretmenlerle Anıtkabir´i ziyaret etti. Bakan Avcı başkanlığındaki bakanlık bürokratları ile öğretmenlerden oluşan heyet, Aslanlı Yol´dan yürüyerek Atatürk´ün mozolesine geldi. Bakan Avcı´nın mozoleye çelenk bırakmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu. Daha sonra Misak-ı Millî Kulesi´ne geçen Bakan Avcı, Anıtkabir Özel Defteri´ni imzaladı. Bakan Avcı, deftere şunları yazdı: \”Aziz Atatürk, millî eğitim tarihimizde bir dönüm noktası olan Millet Mekteplerinin kuruluşu için hazırlanan talimatname, bundan tam 87 yıl önce 24 Kasım 1928 günü yürürlüğe girmiş ve Millet Mekteplerinin Genel Başkanlığını ve Başöğretmenliğini üstlenmiştiniz. Şimdi bu güzel günü anmak üzere yurdumuzun fedakar öğretmenleriyle bir kez daha huzurunuzdayız. İftiharla ifade etmek isterim ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti, her geçen gün daha da güçlenen bir ülke olarak dünya sahnesinde hakkettiği yeri almaktadır. Cumhuriyetimizin maarif davasına gönül vermiş olan biz öğretmenler, millî eğitimimizi günümüz dünyasının gereklerine uygun hale getirmek için gece gündüz büyük bir gayretle çalışıyor ve Türkiye Cumhuriyeti´ni geleceğe taşıyacak olan çocuklarımızı, çağın gereklerine cevap verecek donanımla yetiştirmeyi en büyük görev addediyoruz. Ruhunuz şad olsun.\” dedi.
\”\”

Milli Eğitim Bakanı Nabi AVCI program sonrasında Başkent Öğretmenevi’nde 81 ilden öğretmenleri kabul etti.

Bakın Avcı, 24 Kasım 1928´de Millet Mektepleri’nin açıldığını ve Gazi Mustafa Kemal’e başöğretmenlik görevi verildiğini anımsatarak, tüm öğretmenleri saygıyla selamladı. Bakan Avcı, hayatını kaybeden öğretmenler için ülke genelindeki imam hatip liselerinde 1001 hatmi şerif indirildiğini bildirdi.

\”Dünya değişti\” cümlesinin sık sık dile getirildiğine işaret eden Bakan Avcı, “Burada bir nükte yapacağım ama korkuyorum çünkü yaptığımız her şaka, olmayacak bir yerinden polemik konusu yapılıyor. Ama madem dilimizin ucuna geldi söyleyelim, dünya değişiyor, çok hızlı değişiyor hatta millî eğitim bakanlarından da hızlı değişiyor. Değişimin hızını göstermek bakımından bu bir ölçü olarak alınabilir\” ifadelerini kullandı.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın