Şanlıurfa’da 2340 Yeni Öğretmene Uyum Semineri

GW3A9198Custom

Şanlıurfa\’da 2340 Yeni Öğretmene Uyum Semineri

Şanlıurfa’ da göreve yeni başlayan öğretmenlere yönelik \’Uyum Eğitim Semineri\’ Şanlıurfa Belediyesi Kültür Eğitim Merkezi Konferans salonunda verilmeye başlandı

ŞANLIURFA (GAPHA) – Şubat atamasında İlimize atanan 2340 öğretmenin katıldığı uyum Seminerine Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Halil Ömer Coşkun, Seminer Yöneticisi Profilo İlköğretim Okulu Müdürü Fethi Polat ile Milli Eğitim Müdürlüğü Bilgisayar formatörleri katıldı.

Uyum Eğitimi Öğretmenlerin coğrafi, Kültürel ve sosyo- ekonomik şartlarla karşı karşıya kalmaları eğitim ve öğretime doğrudan etki etmektedir.Bu olumsuz etkileri azaltarak aday öğretmenlerin mesleğe daha bilinçli ve umutlu başlamaları için yapılmaktadır.

17 Şubat’ a kadar devam edilecek olan Uyum Eğitimi Seminerine Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ile Öğretmen Yetiştirme ve Eğitimi Genel Müdürü Ömer Balıbey Canlı olarak Telekonferans sistemiyle birer konuşma yaptılar.

Uyum Eğitimi Seminerinde öğretmenlere yönelik bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Pala Öğretmenlik Mesleği Kutsal ve Ulvi bir meslektir dedi.

Pala konuşmasında benim savunduğum inandığım hayat felsefimi ve dünya görüşümü oluşturan şeyleri sizlerle paylaşacağım. Herkes teknoloji der, bilgisayar der, internet der, lüks binalar okullar der, dershaneler der, salonlar der ama bir tek sayın bakanımdan duydum. Ve memnun oldum.Dünyanın en modern cihazları ile donatsanız.En modern araç ve gereçleri getirseniz eğer insan değerlerinden yoksunsa bu hiç bir işe yaramayacaktır.Benimde yegane kaygım ve idealim sizler ile birlikte değerlerle donatılmış bir kuşak yetiştirmek, bu kendimi tanıdığım andan ve günden itibaren savunduğum, mücadele verdiğim bir düşünce ve anlayıştır.Sizler gerçekten bizim için çok değerlisiniz.Her birinizi ayrı ayrı seviyoruz.Bütün imkânlarımızı bütün gücümüzü sizlerin işlerinizi daha iyi yapabilmeniz için kullanacağız. Kapılarımız sonuna kadar sizlere açık olacaktır. Gönlüm ister ki her birinizi problemlerinizi sıkıntılarınızı anında çözeyim.Takdir edersiniz ki bizim de güç yettiremeyecek şeyler vardır.Her birinizle ayrı ayrı tanışmak isterim.Sizlerin dünyasına girmek isterim. Anlamak isterim. Anlamak isterim ki sorunlarınızı daha iyi çözeyim ve bileyim.Ne olur sizler de bizim çocuklarımızı yavrularımızı anlamaya çalışın.Onların dünyalarında bir gezinti yapın.Öğretmenlik mesleği gerçekten ulvi bir meslektir.Mukaddes bir meslektir.Siz olmasanız biz olmayız.Eğitim yoksa insanda yoktur.Eğitimin temel unsuru da öğretmendir.Zira öğretmen sınıfına girdiğinde kapısını kapattığında vicdanıyla baş başadır.İsterse çocukları son derece tehlikeli son derece yıkıcı ve kavgacı bir kuşak yetiştirir.İsterse de dürüst gerçekten ailesini vatanını milletini seven ve genel bir anlamda insanı ve insanlığı seven anlamda yetiştirir.Onun için öğretmen önemlidir dedi.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın