Hayrat Vakfı İle İmzalanan Protokol Kapsamında Açılan Osmanlıca Kursları

D80_3107

Osmanlıca kursları tarih ve kültürümüzle, gelecekle geçmiş arasındaki bağın kurulmasına destek olmak, toplumsal hatırayı, hafızayı kaybetmemek, kendi kültürümüze ve tarihimize yabancılaşmamak adına gerçekleştirilmektedir. Bir asır önce neler olup bittiğini, o devrin belgelerini okuyarak öğrenemeyen yeni nesile ve tarihte neler olup bittiğini asıl belgelerinden okuma isteğindeki vatandaşlarımıza hizmet verilmesi amaçlanmaktadır.

 

Genel Müdürlüğümüz ile Hayrat Vakfı arasında 03/04/2012 tarihinde imzalanmış ve 04/07/2012 tarihinde güncellenmiş işbirliği protokolü kapsamında Genel Müdürlüğümüz yaygın eğitim kurumlarında Osmanlıca kurs faaliyetleri yürütülmektedir. Söz konusu Osmanlıca kurs faaliyetleri kapsamında 112.750 vatandaşımızın kursiyer olarak kurslardan yararlanması sağlanmıştır.
03/04/2012 tarihinde imzalanmış söz konusu iş birliği protokolünün amaç bölümünde \”Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elemanların yetiştirilmesini sağlayacak Osmanlı Türkçesi kurslarını, Osmanlı Türkçesini öğretecek yeterliliğe sahip elemanların yetiştirilmesi ile birlikte kutsal kitabımız Kur\’an-ı Kerim\’in okunmasını sağlayan Kur\’an-ı Kerim ve Tecvidli okuma kurslarını düzenlemektir.\” ifadesi yer almaktadır.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın