


Osmanlıca kursları tarih ve kültürümüzle, gelecekle geçmiş arasındaki bağın kurulmasına destek olmak, toplumsal hatırayı, hafızayı kaybetmemek, kendi kültürümüze ve tarihimize yabancılaşmamak adına gerçekleştirilmektedir. Bir asır önce neler olup bittiğini, o devrin belgelerini okuyarak öğrenemeyen yeni nesile ve tarihte neler olup bittiğini asıl belgelerinden okuma isteğindeki vatandaşlarımıza hizmet verilmesi amaçlanmaktadır.
Genel Müdürlüğümüz ile Hayrat Vakfı arasında 03/04/2012 tarihinde imzalanmış ve 04/07/2012 tarihinde güncellenmiş işbirliği protokolü kapsamında Genel Müdürlüğümüz yaygın eğitim kurumlarında Osmanlıca kurs faaliyetleri yürütülmektedir. Söz konusu Osmanlıca kurs faaliyetleri kapsamında 112.750 vatandaşımızın kursiyer olarak kurslardan yararlanması sağlanmıştır.
03/04/2012 tarihinde imzalanmış söz konusu iş birliği protokolünün amaç bölümünde \”Osmanlıca basma ve yazma eserleri okuyup anlayacak, bu eserlerdeki bilgi ve belgelerden azami derecede faydalanacak ve bunları kültür hayatına kazandıracak elemanların yetiştirilmesini sağlayacak Osmanlı Türkçesi kurslarını, Osmanlı Türkçesini öğretecek yeterliliğe sahip elemanların yetiştirilmesi ile birlikte kutsal kitabımız Kur\’an-ı Kerim\’in okunmasını sağlayan Kur\’an-ı Kerim ve Tecvidli okuma kurslarını düzenlemektir.\” ifadesi yer almaktadır.




BBE Final Sergisi ve Ödül Töreni ile ilgili Bilgiler


37 bin öğretmen ataması gerçekleştirildi


Kızların Eğitim Projesi Kapsamında Yapılan Toplantılar


Emanetinizi Geleceğe Taşımaya Söz Veriyoruz…MEV AİLESİ https://youtu.be/L-mFQiniE4M


Şanlıurfa’da 2340 Yeni Öğretmene Uyum Semineri


Demokrasi Kuşağı Projesi Yönlendirme Komitesi Toplantısı Gerçekleştirildi.


SODES 7’den 77’ye Okullu Olduk Projesi Gaziantep\’te gerçekleştirildi.


10. İstatistik konseyi toplantısı


Atatürk Ortaokulu Ziyareti Kırşehir


Okul Öncesi Eğitimin Güçlendirilmesi Projesi


Sayın ÇELİK, Şehir-İnsan Medeniyet Köprüsü: Örnek Kişilikler programına katıldı.


UNESCO´nun 38. Genel Konferansı ve İdil Biret Konseri
Aileler, toplu kitap okuma şenliğinde buluştu


MAKİNE SEKTÖR ZİRVESİ


Özellikle Kız Çocuklarının Okullaşma Oranının Arttırılması

