İş Dünyası ile Mesleki Eğitim Arasında Karşılıklı Güvenin İnşası Konferansı

01

İstanbul’da Grand Cevahir Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Konferansta açılış konuşmaları Millî Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik ve Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Ömer Açıkgöz, YÖK Yönetim Kurulu Üyesi Tufan Buzpınar ve AB Türkiye Delegasyonu Eğitim Sektörü Yönetici Mustafa Balcı tarafından yapıldı. Konferansa ayrıca İŞKUR Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Özkan, ÇSGB, YÖK, MEB’in ilgili genel müdürlükleri ve çok sayıda kurum ve kuruluşun temsilcileri katıldı.

 

Türkiye’de Mesleki ve Teknik Eğitimin Kalitesinin Geliştirilmesi Projesi (METEK) kapsamında düzenlenen Uluslararası Konferansta Mesleki Teknik Eğitimde kalite sisteminin önemine dikkat çekerek iş dünyası ve mesleki eğitim arasında karşılıklı güvenin ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak için düzenlendi. AB ve dünya ülkelerinden uygulama örneklerinin yerli ve yabancı uzmanlar tarafından tartışıldığı Konferans iki gün sürdü.

Mesleki ve Teknik eğitim veren okullar ve ilgili kurumlardan projelerin katıldığı Nasıl Başardık Yarışmasında ilk 3’e giren kazanlara ödülleri Konferansın açılış bölümünde verildi.

 

Nasıl Başardık Yarışmasında Birincilik Ödülünü Gönen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ve Gönen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına Numan Özgüler aldı. “Rüzgarı Yakala” adlı Projeyle birinci olan Gönen Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi; kendi enerji ihtiyacını da karşılayan rüzgar ve güneş enerjisi sistemleri kuruldu. Projeyle bölgedeki temiz/yeşil/yenilenebilir enerji sistemlerine katkıda bulunuldu, bu kapsamda müfredat geliştirildi, 18 öğretmen ve 30 öğrenci “yenilenebilir enerji” eğitimi aldı.

 

İkincilik Ödülünü Tekirdağ Zübeyde Hanım Kız Teknik Ve Meslek Lisesi adına Hatice Karaman ve Hamide Avcı aldı. Proje kapsamında geleneksel çocuk gelişimi yaklaşımına alternatif olarak okul öncesi eğitimde Montessori (yani materyalle eğitim) yöntemini uygulamak için uygulama atölyesi ve okul öncesi öğrencileri için montessori sınıfı oluşturuldu.

 

Üçüncülük Ödülünü de Denizli Ticaret Meslek Lisesi adına Kenan İpek aldı. Okul olarak Proje Tabanlı web uygulamaları ve müfredat geliştirerek web uygulamaları alanında düzenlenen olimpiyatlarda birincilik ödülü kazandılar.

Uluslararası Konferansta “İş Piyasasının Mesleki ve Teknik Eğitime Bakışı”, “Kalite Odaklı Mesleki ve Teknik Eğitim”, “Mesleki ve Teknik Eğitimde Kilit Aktör Olarak Öğretmenler” ve “Kalifiye Mezun Gereksiniminin Karşılanmasına Yönelik Öğrenci Kalitesinin İyileştirilmesi” gibi oturumlar gerçekleştirildi. Konferansa çok sayıda akademisyen, meslek odaları, işçi ve işveren konfederasyonları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Türkiye’nin çeşitli illerindeki mesleki ve teknik eğitim veren lise ve yüksekokulların yöneticileriyle öğretmenler katılım sağladı.

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın