MEV KOLEJİ AÇILIŞ KONUŞMASI

milli-egitim-vakfi-baskani-salih-celik
BAŞLARKEN...

Kıymetli Milli Eğitim Vakfı kurucularımız, üyelerimiz değerli bağışçılarımız,çalışanlarımız ve dostlarımız,

Bildiğiniz üzere;Milli Eğitim Vakfı, 43. yılında, 9 Ağustos 2024 Cuma günü, güç ve güven tazelemek amacıyla seçimli olağanüstü genel kurulunu gerçekleştirdi.

Yeni Yönetim Kurulu’na seçilen üyeler, 19 Ağustos 2024 Pazartesi günü görev dağılımını gerçekleştirerek, şahsımı Milli Eğitim Vakfı Merkez Yönetim Kurulu Başkanlığı, Sayın Hakkı GÜNGÖR’ü Başkan Yardımcılığı görevi ile onurlandırdılar.

Seçimli Olağanüstü Genel Kurula doğrudan veya vekâlet yolu ile katılan değerli üyelerimiz ile Yönetim ve Denetim Kurullarına seçilen üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Milli Eğitim Vakfı eğitim alanında ülkemizin en önde gelen köklü vakıflarından biridir. Yurdumuzun dört bir yanından binlerce vatandaşımızın bağışladıkları emanetlerini taşımaktadır. Vakfımızın kurucularına, bugüne kadar yönetim ve denetim kurullarında görev alan üyelerimize ve vakıf personelimize şükranlarımı sunuyorum. Ebediyete intikal edenlere Allahtan rahmet diliyorum. Vakfımız emek veren değerli yöneticilere sağlık ve esenlikler diliyorum.

43 yaşının olgunluğu ile dinamik ve enerjik potansiyele sahip olan Vakfımız; Milli Eğitim Bakanlığımızda en üst düzeyde görev yapmış yönetim kurulu üyelerinin engin deneyimleri, uluslararası başarı ve yetkinlikleri ile kamuoyuna mal olmuş kurucu tüzel kişilikleri temsil eden değerli yönetim kurulu üyeleri ile Türk Milli Eğitim Sisteminin hizmetinde olacaktır.

Her şeyden önce kadim kültürümüzün en önemli kurumlarından birisi olan ‘vakıf’ olmanın ağır sorumluluğunun elbette bilincindeyiz. Binlerce bağışçımızın sadaka-i cariye amacıyla bize emanet ettikleri her bir değerin yerini bulacağına dair sizleri temin ederim.

Yeni yönetim; yeni bir anlayışla, vakfın maddi ve manevi tüm varlığını en iyi biçimde koruyacak ve yükseltecektir. Eğitim Kurumlarımız ile daha iyi, daha kaliteli eğitim ortamları ve daha nitelikli eğitim kadrosu ile en başarılı öğrencileri yetiştirerek ülkemize ve insanlığa kazandırma gayreti içerisinde olacağız.

Anadolu’nun dört bir yanında, şehitlerimizin bizlere emaneti olan çocuklarına eğitim kurumlarımızda ücretsiz ve burslu olarak  eğitim fırsatı sunulacaktır. Yine, yetenekli ama imkânları kısıtlı olan yavrularımıza ulaşarak, ülkemizin insan kaynağının niteliklerinin artmasına katkı sağlayacağız. Daha çok yoksul öğrenciye burs verecek, daha fazla vatandaşımızın samimi hayırlarına vesile olacağız.

Proaktif bir anlayışla eğitim sistemimizin, hızlı, çevik, sorun çözücü gücü olarak devletimiz, ülkemiz ve halkımızın hizmetinde olacağız.

Cumhuriyetimizin 100. yılında, Atatürk’ ün izinde ve Cumhuriyet değerlerimiz ışığında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesine taşıyacak gençlerin yetişmesine imkân sağlayacağız.

Türkiye 100 yılının önemli bir parçası olacağız.

Selam, saygı ve sevgilerimle…

Salih ÇELİK

Milli Eğitim Vakfı Merkez Yönetim Kurulu Başkanı

Benzer gönderiler

bir yorum bırakın